Hej det är jag som är fotografen!

Men framförallt småbarnsförälder med allt vad det innebär! När jag själv blev mamma och insåg hur fort bebisen växer och hur fort man glömmer den tiden förstärktes min passion ännu mer att föreviga dessa ögonblick i livet åt er! Jag hamnade i Jönköping 2019 tack vare Tinder, men ser mig fortfarande som Uppsalatjej. Jag är född 1986 och numera trebarnsmamma med eget företag, sambo, villa, volvo och två vovvar. 

Jag köpte min första kamera så sent som 2010 och hade inget vidare intresse av att fotografera innan det. Jag ägde förvisso en liten röd kamera i barndomen men några mästerverk har jag inte hittat i familjealbumet från den. Jag var hela tiden inne på att jag skulle jobba som veterinär eller med hästar. Så blev det inte heller, jag läste istället 5 år på SLU och blev husdjursagronom med en masterinriktning på genetik och avel. 

Någon långvarig karriär som agronom blev det inte heller, även om CSN gör sig påmind varje månad om studielånen. När jag var klar med skolan och hade jobbat ett läsår som yrkeslärare på ett gymnasium var vikariatet slut och kameran blev min jobbarkompis istället. Så i snart 9 år har jag bara fotat på heltid och det är inget jag ångrar. Resan hit var spretig men framtiden är självklar!

 

SM i fotografi

Två år efter mitt kameraköp startade jag företaget och som i mycket annat har jag svårt att göra saker lagom. Jag körde på i sikte mot toppen hamnade i final två gånger på företagargalan i Uppsala som årets unga företagare. Någon tredje gång blev det aldrig för jag passerade 30 och bytte stad istället. Istället halkade jag in på tävling i form av SM i fotografering. Tävlingen är öppen för allmänheten och det går att tävla i olika kategorier. 

SM har blivit mitt sätt att ta ut svängarna i kreativiteten och en bra avstämning varje år att jag fortfarande håller måttet. 2022 blev ett paus i tävlingskarriären och jag fick förfrågan om att vara domare under SM finalen istället. Att få döma live tillsammans med 5 andra internationella utbildade domare efter att själv ha fått gå domarkursen var helt otroligt. En fantastisk lärorik upplevelse! 

 

Skrytlistan

2024 – VM final (vinnare avslöjas i april)

2023 – SM guld klassiskt porträtt

2023 – SM guld baby

2023 – SM silver baby

2023 – SM brons baby

2023 – SM silver gravid

2022 – VM finalist och 7a i porträtt

2021 – SM guld baby + totalvinnare

2020 – SM guld gravid

2019 – SM silver baby

2018 – SM silver bröllop

I RAMPLJUSET

EFTER FEM I TV4 

Klippet finns här 

AFTONBLADET

Artikeln finns här 

EXPRESSEN

Artikeln finns här 

8 SIDORS REPORTAGE I KAMERABILD

JÖNKÖPINGSPOSTEN

Artikeln finns här 

JÖNKÖPINGSPOSTEN

Artikeln finns här 

JÖNKÖPINGSPOSTEN

Artikeln finns här 

JÖNKÖPINGSPOSTEN

Artikeln finns här 

JÖNKÖPINGSPOSTEN

Artikeln finns här 

JÖNKÖPINGSPOSTEN

Artikeln finns här 

P4 JÖNKÖPING

LYSSNA HÄR

P4 JÖNKÖPING

LYSSNA HÄR

Kontakta mig här