BARNETS FÖRSTA ÅR
BARNFOTOGRAF I JÖNKÖPING

Fånga den otroliga utvecklingen under barnets första år

Nyföddtiden är över och barnets utveckling skenar iväg! På bara några få månader kommer barnet gå från liten och sladdrig till att kunna ta sig fram själv. Det första året brukar delas in i tre delar att dokumentera – på mage, på rumpan och på fötterna. Läs mer om detta nedan och välj din favoritålder att fotografera.

Med 9 års heltidsfotograferinade har över 1000 barn fångats på bild i min studio. Jag har utvecklat en bra rutin och strategi som lämpar sig för de mindre barnen. Vi leker och busar fram äkta leenden under hela fotograferingen och bilderna varieras med olika rekvisita, bakgrunder och kläder. 

barnfotograf-bebisfotograf-elinstahre-jonkoping-habo-bebisbilder-1

3-5 månader

Missade du nyföddfotograferingen är denna ålder perfekt att fota! Bebisen är fortfarande väldigt liten men har börjat få lite mer personlighet. 

De flesta bebisar orkar ligga på mage kortare tid och vi får ofta söta bilder när bebisen ler. 

elinstahre-barnfotograf-bebisbilder-habo-jonkopingjpg
barnfotograf-bebisfotograf-elinstahre-jonkoping-habo-bebisbilder-3

6-9 månader

När bebisen har lärt sig sitta själv är en fantastisk milstople att fota. Under denna period får vi en fantastisk serie bilder där bebisen kan sitta, ligga på rygg och fånga sina fötter och ligga på mage. Bebisen brukar vara väldigt lättcharmad och alldeles underbar! Helt klart en favoritålder att fånga på bild!

10-12 månader

Den klassiska 1 års fotograferingen! Ditt barn närmar sig första födelsedagen och ett helt år har gått. Många barn kryper i full fart och några har redan lärt sig gå. Klosstorn kan rivas och stor del av fotograferingen går ut på att fånga rymmande barn. Men det är precis det vi vill fånga på bild – den där busiga lilla individen din bebis har blivit! 

Smash the cake

Vill du ha något extra under 1 års fotograferingen? Isåfall ska du välja till smash the cake som avslutning!

När vi tagit alla vanliga porträtt får barnet en egen tårta att fira sin födelsedag med. Det blir otroligt härliga bilder med ett bordsskick som bara bebisar har. Ett roligt avslut på fotograferingen, både för barnet och föräldrarna. Tårta behöver ni inte ta med er, den fixar jag!

Äldre barn

Naturligtvis är även de äldre barnen värda att fånga på bild. Den busiga 3 åringen eller den kloka 7 åringen bjuder alltid på en härlig variation av bilder. 

barnfotograf-jonkoping-habo-elinstahre-

Så går det till

01. Bokning och förberedelser

Boka gärna din tid 1-3 månader innan fotograferingen för att vara garanterad en plats. Ni som bokat paketet ”första året” får ett datum för samtliga fotograferingar direkt. 

Det är i regel 2-3 veckors väntetid på fotografering, men skicka ett mejl om du är sent ute. Ibland kan det finnas strötider kvar pga sjukdom. 

När du bokat din fotografering är nästa stega att fundera på vilka kläder barnet ska ha. Har du några favoriter hemma eller ska ni på shoppingtur?

Ljusa färger, pasteller, naturnära toner, enfärgat eller diskreta mönster gör sig bättre på bild än väldigt mörka överdelar, skrikiga färger och stora loggor eller spretiga mönster. I studion finns en del stickade outfits att låna för barn under 1 år.

02. Fotografering

När ni kommer börjar vi med att kika på kläder och jag planerar snabbt vilka outfits som lämpar sig för olika bakgrunder. Naturligtvis får ni ha önskemål om det är någon speciell bakgrund ni fastnat för eller om ni gillar någon rekvisita extra mycket. 

Under fotograferingen varierar vi rekvisita där barnet kan ligga, sitta eller stå efter egen förmåga och dagsform. All rekvisita finns att låna i studion, jag har mer än vi behöver och det finns något för alla åldrar. Vill ni ta med något så kan en personlig nalle vara fint på bild.

03. Bildvisning

Efter fotograferingen bokar vi en ny tid för bildvisning. Du kan välja mellan ett digitalt möte på zoom eller att ses på plats i studion där du även kan se alla tavlor, album osv. Det är under bildvisningen du väljer de bilder du önskar köpa och i vilken form. Som digitala paket eller vill du hellre samla dina bilder i en fotobok?

Visningen brukar ske 1-2 veckor efter din fotografering. 

04. Leverans

Digitala bilder levereras normalt 1-2 veckor efter betalning. Tavlor och album har en levereranstid på 2-6 veckor.

Investering

Pris sker i två steg! Välj fotografering, välj sedan det paket med digitala bilder eller de produkter du önskar köpa efter fotograferingen! 

1. Barnfotografering

Fotograferingen ca 1 h i studion

Tillgång till massor av rekvisita

Personlig bildvisning i studion eller via zoom där du väljer de bilder du vill köpa från din fotografering. 

Bilder ingår INTE i fotoavgiften! 

950 kr

Smash the cake inkl tårta 1300 kr

Boka flera fotograferingar första året och få rabatt på fotoavgifterna!

2. Välj dina bilder

Hos mig bokar du inte upp något paket där du tvingas betala för bilder som inte är tagna, du väljer först under bildvisningen när du sett resultatet! 

Digitala paket 

5 bilder 3500kr, 10 bilder 5000kr, 15 bilder 6500 kr

Produkter

Tavlor till hyllan 18×24 cm – 690 kr inkl ram

Tavlor till väggen 40×50 cm – 1800 kr utan ram

Collagetavlor – från 2200 kr utan ram

Artblockserier  – från 2900 kr

Fotoböcker – från 5900 kr

Hela prislistan med alla storlekar fås vid bokningsförfrågan!

barnfotograf-bebisfotograf-elinstahre-jonkoping-habo-bebisbilder-15 (kopia)

PAKETPRIS

Har du fotat barnet en gång under året har du automatiskt 50% rabatt på nästa fotograferingsavgift.

FRÅN MAGE TILL BEBIS

Det populäraste paketet! 

  • Gravidfotografering
  • Nyföddfotografering
  • Välj mellan 6-9 mån eller 1 års fotografering 

2200 kr

Ordinarie pris 3400 kr. Bilder köper ni separat!

Frågor och svar

Boka gärna din tid 1-3 månader innan fotograferingen för att vara garanterad en plats. Ni som bokat paketet ”första året” får ett datum för samtliga fotograferingar direkt. 

Det är i regel 2-3 veckors väntetid på fotografering, men skicka ett mejl om du är sent ute. Ibland kan det finnas strötider kvar pga sjukdom. 

Självklart! Ni är ju också en del av familjen och vi hinner både med enskilda bilder på barnen, syskonbilder och familjebilder. 

Ljusa färger, pasteller, naturnära toner, enfärgat eller diskreta mönster gör sig bättre på bild än väldigt mörka överdelar, skrikiga färger och stora loggor eller spretiga mönster. I studion finns en del stickade outfits att låna för barn under 1 år.

Ungefär 1 h brukar fotograferingen ta, sen har de flesta barn hunnit tröttna. 

Ibland råkar man bli sjuk vid fel tillfälle, vi vill ju att ert barn ska orka prestera på topp under sin fotografering så vi flyttar såklart tiden.

Jag gör inga återbetalningar men bokar såklart om till en ny dag! Rinnig näsa och hängig blick vill vi ju inte ha på bild!

Det är nog alla föräldrar rädda för! Hittills har det bara hänt någon enstaka gång under mina 9 år som heltidsfotograf att jag inte lyckats ta några bilder alls under en fotografering. Vi leker och går runt och tittar på omgivningen tills barnet känner sig tillräckligt trygg innan vi börjar. En del barn är blyga och behöver mer tid, andra stormar in och börjar leka direkt. 

Skulle det mot förmodan inte gå att fota alls så bokar vi en ny tid helt enkelt.

Kontakta mig här