FAMILJEFOTOGRAFERING
FOTOGRAF I JÖNKÖPING

Fång hela familjen på samma bild!

Varje familj är unik och förändras över åren. Barn kanske tillkommer men framförallt växer barnen och blir större. Tiden är här och nu och i framtiden kommer ni vilja se tillbaka på familjelivet ni hade just idag!

I mobilen har du säkert hundratals bilder på barnen och sambon. Men hur många bilder har du på er alla tillsammans eller på dig och barnen? I framtiden kommer dessa bilder bli otroligt värdefulla, framförallt för barnen! De kan se tillbaka på sin barndom och minnas glädjen från de dagar ni hade tillsammans. Hur deras föräldrar såg ut och bandet mellan er.

Framför min kamera har jag haft hundratals familjer och jag vet hur jag ska få er avslappande och naturliga på bild oavsett om ni väljer en rolig stund på stranden eller i studion. 

Så går det till

Välj mellan studiofotografering eller utomhus (april-oktober)

familjefotografering-elinstahre-habo-jonkoping-fotograf2
familjefotografering-elinstahre-habo-jonkoping-fotograf

01. Bokning och förberedelser

Boka gärna tidigt, det brukar vara 2-8 veckors väntetid på fotografering. Strötider kan dock förekomma!

Vill ni fotas i studio eller utomhus? För barn under 1 år rekommenderar jag alltid studio om det inte är varmt ute. Det blir helt enkelt för kallt för det lilla barnet. 

Vid utomhusfotografering får du förslag på några olika favoritplatser där jag vet att miljön alltid är vacker på bild och ljuset funkar bra. 

När du bokat din plats får du mer information kring klädval, vad du kan ta med dig och hur din fotografering kommer gå till.

02. Fotografering

Fotograferingen brukar ta en timme ungefär och vi hinner med både enskilda bilder på barnen, syskonbilder och på hela familjen tillsammans i olika konstellationer. 

Under fotograferingen i studion varierar vi ljussättning, bakgrunder och du får hela tiden hjälp med posering så att du kan slappna av och ha roligt! 

03. Bildvisning

Efter fotograferingen bokar vi en ny tid för bildvisning. Du kan välja mellan ett digitalt möte på zoom eller att ses på plats i studion där du även kan se alla tavlor, album osv. Det är under bildvisningen du väljer de bilder du önskar köpa och i vilken form. Som digitala paket eller vill du hellre samla dina bilder i en fotobok?

Visningen brukar ske 1-2 veckor efter din fotografering. 

04. Leverans

Digitala bilder levereras normalt 1-2 veckor efter betalning. Tavlor och album har en levereranstid på 2-6 veckor.

Investering

Pris sker i två steg! Välj fotografering, välj sedan det paket med digitala bilder eller de produkter du önskar köpa efter fotograferingen! 

1. Fotografering

Fotograferingen ca 1 h i studion eller utomhus

Personlig bildvisning i studion eller via zoom där du väljer de bilder du vill köpa från din fotografering. 

Bilder ingår INTE i fotoavgiften! 

950 kr

2. Välj dina bilder

Hos mig bokar du inte upp något paket där du tvingas betala för bilder som inte är tagna, du väljer först under bildvisningen när du sett resultatet! 

Digitala paket 

5 bilder 3500kr, 10 bilder 5000kr, 15 bilder 6500 kr

Produkter

Tavlor till hyllan 18×24 cm – 690 kr inkl ram

Tavlor till väggen 40×50 cm – 1800 kr utan ram

Collagetavlor – från 2200 kr utan ram

Artblockserier  – från 2900 kr

Fotoböcker – från 5900 kr

Hela prislistan med alla storlekar fås vid bokningsförfrågan!

Frågor och svar

Boka gärna din tid 1-3 månader innan fotograferingen för att vara garanterad en plats. Speciellt utefotograferingar sommartid tar slut fort. Dessa görs med fördel på eftermiddag/kväll för att få fint kvällsljus.

Det är i regel 2-3 veckors väntetid på fotografering, men skicka ett mejl om du är sent ute. Ibland kan det finnas strötider kvar pga sjukdom. 

Självklart! De är ju också en viktig del av familjen och ska såklart få vara med på bild. Säg bara till vid bokning hur många som kommer så att jag kan förbereda på bästa sätt inför er fotografering. 

Ju fler på bild desto viktigare att matcha! Det blir lätt spretigt annars om någon kommer med hawaii skjortan och en annan i tjock jacka. Kläder efter väder och plats brukar bli finast! En stickad kofta på hösten och sommarkläder på stranden. I studion spelar det ingen roll. 

Ljusa färger, pasteller, naturnära toner, enfärgat eller diskreta mönster gör sig bättre på bild än väldigt mörka överdelar, skrikiga färger och stora loggor eller spretiga mönster.

Ungefär 1 h brukar en familjefotografering pågå. Vi hinner med olika konstellationer och även bilder separat.

Ibland råkar man bli sjuk vid fel tillfälle. Jag är flexibel och oavsett anledning så flyttar vi din fotografering till ett annat datum. Jag gör inga återbetalningar men bokar såklart om till en ny dag! 

Nej det är bättre att välja en plats, speciellt om det är barn som följer med. Glada barn som inte är uttråkade är roligare att ha på bild!

Kontakta mig här