Mail: elin@elinstahre.se 070-252 30 37

Välkommen till fotografering


Bekräfta din bokning och läs all information du behöver

Tack så mycket för att ni bokar en nyföddfotografering hos mig! Jag är mycket stolt över att vara en av Sveriges ledande fotografer inom nyföddfotografering och har under de senaste 7 åren fotat flera hundra barn i min studio.

Jag ser fram emot att tillsammans med er skapa vackra bilder på ert barns allra första tid i livet! Så liten och alldeles ny, fortfarande hopkrupen med armar och ben så som bebisen låg i sin mammas mage.

Vi preliminärbokar en tid under barnets andra levnadsvecka när du vet ditt BF datum. Vid denna ålder sover bebisen väldigt mycket och är fortfarande kvar i fosterställning med armar och ben nära kroppen. Detta underlättar och gör det möjligt att placera barnet bekvämt och säkert i olika sovposer som är populära.

Nyföddfotograf i Uppsala och jönköping - Elin Stahre

Betala enkelt med Swish


När bokningsavgiften på 1500 kr är betald så är bokningen bekräftad och ni har reserverat en plats i min kalender. Skulle bebisen komma tidigare eller dröjer lite extra så anpassar vi datumet efter det. Hör av er så fort bebisen har kommit och ni alla mår bra så att vi kan boka en exakt tid för er fotografering!

Avgiften är inte återbetalningsbar*, men skulle ni råka bli sjuka eller behöver boka om er tid av någon anledning så fixar vi naturligtvis det om ni hör av er 24 h före er fotografering. Tiden kan bokas om upp till två gånger och kan flyttas fram max 3 månader innan ny bokningsavgift tas ut.

*Tyvärr händer det ibland att förlossningen inte går som planerat. Skulle allvarliga komplikationer uppstå som gör att en fotografering inte kan ske så betalar jag naturligtvis tillbaka bokningsavgiften.

Hitta till studion


Adressen är Tövädersgatan 10 i Gränby. Studion finns i en källarlokal mot parkeringen/gatan.
Ni ser två källarnedgångar från vägen, den högra är min. Liten skylt finns vid trappan och är synlig från vägen.

Buss 4 stannar vid hållplats Tövädersgatan ca 100 m från studion.

Kommer ni med bil så finns det parkering längst ner på varje gata i området. Är det fullt på Tövädersgatans 5 besöksplatser så finns det 16 platser på Dimgatan som är tvärgatan mot stan. Parkeringen betalas enklast med Easypark och kostar 1 kr/h.

Här finns studion

Vad ska vi ta med och tänka på?


När ni anländer är studion uppvärmd och förberedd med massor av rekvisita anpassad för små nyfödda bebisar. Jag har allt som behövs för en nyföddfotografering och ni får gärna vara med och välja bland rekvisitan för att hitta färger och tillbehör som ni tycker om. Er fotografering är beräknad att ta 2-4 timmar där vi helt får anpassa oss efter bebisens önskemål. Det finns därmed gott om tid för matpauser och blöjbyten. Något lättare tilltugg till er kan också vara bra att stoppa ner i skötväskan, inte bara bebisen behöver fylla på energiförrådet.

Försök gärna hålla bebisen lite vaken om det går strax innan ni kommer och mata ordentligt innan. Ni kommer få börja med att mata ytterligare när ni anländer för att hjälpa bebisen att komma till ro i studion. En napp kan vara bra att ha nära till hands, även om ert barn normalt sett inte använder napp så plocka gärna med en som kan användas vid behov för att lugna barnet under fotograferingen.

Vi börjar alltid med syskonbilder samt familjebilder. Till dessa rekommenderar jag att ni tar med både en svart och en vit topp med kort ärm till er båda. Syskon får gärna ha ljusa enfärgade kläder utan stora mönster och tryck. Händer kommer att synas på bild så se över naglar på både vuxna och barn och avlägsna eventuellt avskavt nagellack, fusktatueringar osv från barnens armar.

Bebisen fotas alltid utan sina ordinarie kläder. Det finns olika outfits som gör sig bra på bild i studion och som är anpassat för nyfödda bebisar. Dessa kläder sitter tajt på den lilla kroppen och döljer inte ansiktet eller händer.

Vad händer sen?


Efter fotograferingen bokar vi en ny tid för bildvisning ungefär 1-2 veckor senare. Under visningen får ni se de bilder vi tog under fotograferingen. Det brukar vanligtvis bli 20-30 bilder från en nyföddfotografering som ni kan välja bland. Ni köper endast de bilder ni vill ha och verkligen tycker om. Jag ger gärna förslag på vackra produkter och bildkollage som passar just era bilder. Priserna börjar på 350 kr för förstoringar och digitala bilder från 400kr/st vid köp av 10 st. Fullständig prislista hittar ni här på länken ———————

De bilder ni väljer redigeras mycket noggrant innan de levereras som förstoring eller som digital fil. Färdiga produkter är redo att hämtas i studion ungefär 2-4 veckor efter er beställning.

Välkomna!


Jag ser verkligen fram emot att få träffa er och den lilla bebisen! Har ni några frågor inför er fotografering eller är redo att boka en exakt tid när bebisen har anlänt så tveka inte att ringa eller mejla. Jag finns att nå på 070-252 30 37 eller elin@elinstahre.se