Mail: elin@elinstahre.se 070-252 30 37

Bokningsinformation – Nyfödd

Välkommen till fotografering

nyfoddfotografering-jonkoping-uppsala-elinstahre-fotograf-9

HUR GÅR DET TILL?


1. Hur går fotograferingen till?
2. Hitta till studion
3. Efter fotograferingen
4. Leverans av bilder

Hur går det till under fotograferingen?


När ni anländer går vi först igenom eventuella önskemål kring era bilder, är det till exempel någon speciell bild ni drömmer om? Studion är uppvärmd så att den lilla bebisen kan komma till ro och inte fryser, en kall bebis kommer ha svårt att koppla av. Den är ju van vid 37 graders värme i magen =)

Er bokning avser ca 2-3 timmar i studion. Det finns därmed gott om tid att byta blöja, mata och mysa med bebisen för att få bra förutsättningar för fina bilder. Det är önskvärt att bebisen är trött och sover på bilderna, dels ligger bebisen mer stilla och är lättare att posera fint. Den första tiden är ögonen väldigt outvecklade så en vaken bebis ser lätt skelögd ut och har svårt med ögonkontakt, sen kommer gärna en liten hand flaxande eller en tunga som envisas att vara ute. Skulle bebisen däremot inte somna så anpassar vi oss självklart efter det och väntar ut bebisen för att få avslappande ansiktsuttryck på era bilder. Allt löser sig på plats och det är ingen idé att stressa, det känner bebisen av direkt! Under fotograferingen varierar vi bilderna genom att fota bebisen i små korgar, sovande på en filt, tillsammans med er föräldrar och eventuella syskon.

Jag har mängder av åldersanpassad rekvisita i form av små korgar, filtar, hårband, minikläder för fotografering osv som vi använder oss av. Du som förälder kommer hela tiden att få vara när ditt barn för att skapa trygghet och vara en stöttande hand så att barnet inte riskerar att trilla ur en korg eller liknande. Många bilder på nyfödda som ni ser på min hemsida är ett montage av flera bilder där förälderns hand har tagits bort i redigeringen.
 

ATT TA MED TILL FOTOGRAFERINGEN
– T-shirt eller tröja med kort arm i svart till er föräldrar. Ta gärna med en varsinn vit också till olika typer av familjebilder.
– Något personligt som barnet kanske fått i gåva, förslagsvis en nalle av mindre sort
– Något lättätet till er föräldrar för att tanka på energiförrådet med, extra viktigt för ammande mammor.

 

banner-nyfodd-jonkoping-elinstahre-fotograf

Hitta till studion


Adressen är Östra storgatan 120 på Liljeholmen.

Gratis parkering finns precis utanför dörren om ni kommer med bil!

Stadsbuss 1, 2, 12 och 18 stannar vid hållplats Kilallén ca 80 m från studion.

EFTER FOTOGRAFERINGEN


Ungefär 1-2 veckor efter er fotografering är ni välkomna tillbaka till studion för att få se era bilder. I fotoavgiften på 1500 kr ingår INTE några produkter eller digitala bilder.

Under visningen får ni se de bilder vi tog under fotograferingen på en stor projektorduk. Det brukar vanligtvis bli 20-40 bilder beroende på fotograferingstyp som ni kan välja bland. Ni köper endast de bilder ni vill ha och verkligen tycker om!

Jag ger gärna förslag på produkter och lösningar som ska kännas rätt för era önskemål och budget.

PRISEXEMPEL

Förstoring till hyllan inkl ram – 18×24 cm – 690 kr   (köp 4 och få 1 gratis!)

Förstoring till väggen  – laminerat och monterad på tjock kartong – 30×40 cm – 1200 kr

Collagetavla – från 1600 kr

Artblock – exklusiv tavla där bilden är monterad på träskiva – 30×30 cm  – 1500 kr

Digitalt paket med 5 st högupplösta bilder för egen framkallning – 3500 kr

Digitalt paket med 15 högupplösta bilder för egen framkallning – 6000 kr

Fotobok med 8 uppslag – från 4900 kr

HELA PRISLISTAN HITTAR DU HÄR —> PRISLISTA

LEVERANS


Innan era bilder kan levereras ska de genomgå en noggrann redigering. Blåmärken, snorkråkor, rivmärken, fläckar på kläder och bakgrund osv kommer att redigeras bort innan bilderna går till tryck eller levereras till er som digital fil.

I studion tillverkas alla tavlor för hand för att säkerställa hög kvalitet – från print till färdig inramning! Alla bilder lamineras med ett supermatt laminat innan de monteras på artblock eller i ram. Laminatet ger bilden en avtorkningsbar yta som både skyddar mot smuts och fingeravtryck. Det inbyggda UV-skyddet bevarar färgerna så att bilden är lika fin nu som när de går i arv till nästa generation.

Bilder som är 30×40 cm och större monteras på kartong för att ge extra stadga. Detta ger också valfriheten att skippa glas i ramen och ge tavlan en helt reflexfri yta.

Digitala bilder levereras på nerladdningslänk i högupplöst format och ger er valfriheten att själva printa bilder.

Färdiga produkter är redo att hämtas i studion cirka 2-4 veckor efter er beställning.

välkomna!