Mail: elin@elinstahre.se 070-252 30 37

Nyföddfotografering

VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN

Så liten och så perfekt, finns det något finare än ett nyfött barn? Ta vara på den här första tiden och återupplev den genom en nyföddfotografering. Denna speciella fotografering sker redan under barnets två första veckor i livet. Optimal tidpunkt är då ert barn är 5-12 dagar gammalt, då har vi som störst chans att få sovande bilder.

 

BOKA TIDIGT

Tiderna för nyföddfotograferig går snabbt åt då jag endast tar emot ett begränsat antal barn varje månad. Jag vill därför rekommendera er att boka er plats redan under graviditeten. Vid bokningen noterar jag ert datum för beräknad födelse i kalendern. När bebisen väl har kommit hörs vi igen för att boka in ett passande datum.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Fotograferingen sker i min studio där jag har full koll över ljus och rumstemperatur. Här finns rekvisita i form av filtar, korgar, mössor och hårband som ni fritt får välja bland. Under fotograferingen värmer jag upp rummet med hjälp av element och värmefläktar för att barnet inte ska förlora kroppsvärme.
Fotograferingen tar normalt mellan 2-4 timmar med planerad tid för både blöjbyten och matpauser. Vi stressar inte utan ger barnet all tid som behövs för att det ska sova djupt innan vi börjar fotografera. Jag lägger stor vikt vid ditt barns säkerhet! Du som förälder närvarar hela tiden och hjälper ofta till att stötta huvudet. Bilder som visar barn i positioner som ett nyfött barn normalt sett inte klarar av är alltid sammansatta av flera bilder i datorn.